Ինձ հարցնում են բոլոր դպրոցներում՝ երբ է սկսում հարիսայի ավանդական ծեսի խոհանոցի պատրաստությունը՝ հացթխիկով, թթուդրիկով, գինի քամելով, ուրախությամբ... Երեկ, իմ ավանդական շրջայցով պարզեցի, որ Արևմուտքում, Արևելքում, Հյուսիսում գինու գործը սկսել են. «Ուսումնական մառան» նախագիծը հոկտեմբերի 22-27-ի նախագծային շաբաթում կարևոր տեղ ունի։ Քոլեջն այս գործի գլխադասն է․․․
Կրթահամալիրի տնօրենի հոկտեմբերի 17-ի օրագիրը։
Լուսանկարը՝ Սմբատ Պետրոսյանի